Naslovna     O nama     Opći uvjeti     Izjava o privatnosti     Plaćanje
    Kontakt     Mapa weba
+385 91 222 2501 
   Putovanja       Školska putovanja       Skijanje       Privatni smještaj       Aktivni odmor       Najam vozila       A LA CARTE

Izletnička vožnja brodom:

Polazak u jutarnjim satima. Po dolasku u Obrovac ukrcaj na brod i razgled u trajanju od 2 sata. Po završetku vožnje organiziramo „Seosku Olimpijadu“ koja uključuje stručne voditelje i moderatore, a cilj je upoznati djecu s tradicionalnim „sportovima“ koje su prakticirali naši stari. Izdvajamo:

- Bacanje kamena s ramena (kamen se baca sa ramena, a pobjednik je onaj tko najdalje baci kamen)

- Povlačenje konopa (timovi odmjeravaju snage tako da povlače konop i ekipa koja povuče suparničku ekipu preko određene oznake pobjednik je) bacanje potkove ( pobjednik je onaj koji uspije nabaciti potkovu na klin postavljen na određenoj udaljenosti)

- Skakanje u vrećama (natjecatelji stoje u vrećama koje pridržavaju rukama te skačući moraju doći do cilja., a pobjednik je naravno onaj koji prvi dođe do cilja)

- Boćanje ( tradicionalna dalmatinska igra koju je uz pomoć voditelja jednostavno naučiti i nakon toga uživati pobjeđujući suparničku ekipu)

Olimpijada se organizira na seoskom gospodarstvu na kojem je moguće i ručati. Primjer menu-a: Pohano meso + pommes frittes ili Bolonjez ili Grah s kobasicom/ salata/ Voće

O RIJECI ZRMANJI
Izletnička vožnja brodom na rijeci Zrmanji organizira se na mirnom toku rijeke od ušća rijeke u Novigradsko more do prvog uzvodnog slapa Jankovića buka. Ovaj dio rijeke osobit je iz razloga što se rijeka miješa sa morem i uz dno se nalazi neprekinuti sloj morske vode, a zbog toga je i fauna osobita, sličnija fauni Novigradskog mora nego onoj uzvodnog dijela Zrmanje. Rijeka Zrmanja od Jankovića buka, iznad kojega se nalaze ruševine tvrđave Stari ( Gornji ) Obrovac, do ušća je dugačka 17 km i prolazi kroz grad Obrovac koji je smješten na samoj obali rijeke, a stari i novi dio grada povezuje most. Na lijevoj obali iznad grada nalaze se ruševine utvrde knezova Kurjakovića. Nizvodno od Obrovca na desnoj obali nalazi se staro groblje podignuto na ostatcima starog Benediktinskog samostana, a nizvodno je i kapelica Sv. Nikole na suprotnoj lijevoj obali. Odavde se kanjon produbljuje , a krhka vegetacija napušta njegove padine, rijeka se osjetno širi, a duž kanjona protežu se strmi sipari mjestimično isprekidani liticama uslojenog vapnenca. Ovaj krš i gomile potpuno ogoljenog kamena vjerojatno bi davale jednu hladnu sliku da naizmjenično nisu obojene čitavim spektrom nježnih tonova sive, plave, žute i crvenkaste boje. Nedaleko od stijena zvanih « vrata Kraljevića Marka», smjestila se na obali tvrđava Pržunac čija se kula još jasno ističe na vrhu stijene, a s koje je prema predaji kraljica Jelena vodila poznatu pomorsku bitku. Posljednjih 2 km toka sipare su zamijenile visoke okomite litice koje su Zrmanju stisnule u uzak tjesnac pred samim ušćem. Taj tjesnac zajedno sa stijenom koja viri iz mora na samom ušću rijeke čine upečatljivi prizor koji zauvijek ostaje u sjećanju svakog posjetitelja ove prekrasne rijeke. 
Gornji tok rijeke Zrmanje od izvora pa do Obrovca se nalazi u Parku prirode Velebit, dok je donji tok rijeke Zrmanje od Obrovca pa sve do ušća proglašen Prirodnim rezervatom.


VOŽNJA BRODOM NA DIONICI : OBROVAC - UŠĆE RIJEKE ZRMANJE – OBROVAC
Dužina dionice je 13 km , a vožnja traje oko 2 sata

 

Naslovna
O nama
Opći uvjeti
OBAVIJEST O PODNOŠENJU PISANIH PRIGOVORA KORISNIKA USLUGE
Privatni smještaj
ELIZABETA
LENA
SOFIJA
HOČEVAR X
BOŽIČEVIĆ X
ZEMAN
BRANKA
ŽIVKOVIĆ
PAULINA
ZNAOR X
Školska putovanja
Apsolventska putovanja
Jednodnevni izleti
Maturalna putovanja
Škola u prirodi
Terenska nastava
Višednevna putovanja
Trg kneza Višeslava 8 , 23 000 Zadar
ID HR-AB-23-110023636, OIB 86274795305
Mob: +385 91 222 2501
E-mail: info@adriaticumtravel.com